Podłoga w piekarni

Wydawałoby się, ze wybór podłogi nie powinien być dla nikogo szczególnym problemem. Tymczasem jest zupełnie na odwrót – wybór podłogi w piekarni może nas narazić na szereg kłopotów. Zapytałby ktoś – dlaczego ktoś miałby przejmować się tym, jak wygląda podłoga w piekarni? Odpowiedź jest dość prosta – podłoga ta ma nie tylko być ładna, musi spełniać sporo różnych warunków, które związane są właśnie z charakterem tego miejsca pracy. Przede wszystkim musi być ona bardzo łatwa w czyszczeniu, a dodatkowo powinna móc zapewniać bezpieczeństwo. Po tej podłodze jeździć będą wózki z wyrobami piekarniczymi, niejednokrotnie ciężkie i gorące. Nie należy pozwolić na to, by jakikolwiek pracownik miał wypadek, a wylanie kwasu chlebowego związane było z dużą tragedią. Piekarnia jest bardzo specyficznym miejscem. Z jednej strony wiele działań odbywa się na przestrzeni otwartej, z drugiej i sama linia produkcyjna przebiega w różnych miejscach. Produkty są różne – to chleby, bułki, ciasta. Wszystko to zrobione z różnych produktów, które mogą w różny sposób wpływać na powierzchnię podłogi. Niestety, jej eksploatacja jest dość intensywna i ażeby przetrwać, musi ona sprostać wielu wyzwaniom. Bardzo ważna jest na przykład odporność na ciepło. W miejscu, w którym odbywa się produkcja stale podłoga będzie narażona na wpływ wysokich temperatur. Konieczna jest antypoślizgowość – w piekarni stale coś może się gdzieś wylać.

Znalazłeś się tutaj dzięki współpracy z poniższym serwisem:

Bardzo serdecznie zapraszam Was na mojego bloga! Mam na imię Korneliusz i od zawsze chciałem prowadzić bloga. Na szczęście udało mi się to i teraz mogę dzielić się z Wami moimi przemyśleniami na temat nieruchomości! Pozdrawiam bardzo serdecznie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *